Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych – blok Gastronomia

 W dniach 21.10.2016 

odbyły się szkolne eliminacje do XLI Olimpiady Wiedzy

i Umiejętności Rolniczych, w których brało udział 67 uczniów.

Laureaci ogólnopolskiego etapu zostają zwolnieni z egzaminu zawodowego oraz otrzymują indeks na wskazane przez komitet olimpiady uczelnie.

Uczestnicy bloku Gastronomia mieli za zadanie rozwiązać test składający się z 60 pytań,

 a następnie wykonać 3 zadania praktyczne: przygotować łazanki, dokonać obróbki wstępnej wybranych warzyw i owoców oraz nakryć  zgodnie z dołączonymi zestawami potraw.
Najlepsze okazały się:

- Kamila Czerwik z klasy 3 TŻIUG

- Kamila Lewandowska z klasy 3TŻIUG

Kolejny etap już w kwietniu, życzymy więc powodzenia na dalszych etapach olimpiady.

 

 

 

 

mgr inż. Ewelina Kępińska-Lipińska