Makaron pełnoziarnisty zapiekany z szynką i mozarella

Składniki:

Makaron pełnoziarnisty - 80g

Cebula- 1/3 sztuki

Oliwa z oliwek - 1 łyżeczka

Szynka z piersi kurczaka - 6 plastrów

Ser mozarella - 50g

  Wykonanie:
Nastawić osoloną wodę na makaron, ugotować go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić Piekarnik nagrzać do 200stopni. Na patelni na oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać szynke pokrojoną w kosteczkę i razem chwilę podsmażyć. Dodać ugotowany makaron, doprawić solą, pieprzem i obcjonalnie posiekaną natką. Odstawić z ognia, dodać połowę startego sera, wymieszać i wyłożyć do małej żaroodpornej formy. Na wierzchu położyć resztę startego sera. Zapiekać przez ok. 7 minut.