ELIMINACJE OKRĘGOWE XIX OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU

Dnia 09 stycznia 2015 roku nasza szkoła po raz pierwszy brała udział w Okręgowej Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Zespole Szkół Ekonomicznych w Tczewie. Była to XIX edycja olimpiady z hasłem przewodnim "Bezpieczeństwo żywności i żywienia".

 
Celem olimpiady było:

  • pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami żywienia,
  • upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocja zdrowia,
  • konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół,
  • nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami,
  • podniesienie poziomu kształcenia zawodowego.

 

Do eliminacji okręgowych zakwalifikowano 49 uczestników z 28 szkół ponadgimnazjalnych wyłonionych po eliminacjach szkolnych. Naszą szkołę reprezentowali: Marcelina RadosBartosz Stolski z klasy IV TŻIGD, których zadaniem było rozwiązanie testu z zakresu wiedzy o żywieniu i żywności. Uczniowie otrzymali upominki, dyplom i medal.

 
mgr inż. Ewelina Kępińska-Lipińska