Dnia 09 stycznia 2015 roku nasza szkoła po raz pierwszy brała udział w Okręgowej Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Zespole Szkół Ekonomicznych w Tczewie. Była to XIX edycja olimpiady z hasłem przewodnim "Bezpieczeństwo żywności i żywienia".
Celem olimpiady było:
- pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami żywienia,
- upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocja zdrowia,
- konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół,
- nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami,
- podniesienie poziomu kształcenia zawodowego.
Do eliminacji okręgowych zakwalifikowano 49 uczestników z 28 szkół ponadgimnazjalnych wyłonionych po eliminacjach szkolnych. Naszą szkołę reprezentowali: Marcelina Rados i Bartosz Stolski z klasy IV TŻIGD, których zadaniem było rozwiązanie testu z zakresu wiedzy o żywieniu i żywności. Uczniowie otrzymali upominki, dyplom i medal.
mgr inż. Ewelina Kępińska-Lipińska