Eliminacje okręgowe XIX Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu

Dnia 09 stycznia  2015 roku nasza szkoła po raz pierwszy brała udział w Okręgowej Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Zespole Szkół Ekonomicznych
 w Tczewie. Była to XIX edycja olimpiady z hasłem przewodnim "Bezpieczeństwo żywności i żywienia" .
Celem olimpiady było:
pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami żywienia,
upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocja zdrowia,
konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół,
nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami,
podniesienie poziomu kształcenia zawodowego.
Do eliminacji okręgowych  zakwalifikowano 49 uczestników z 28 szkół ponadgimnazjalnych wyłonionych po eliminacjach szkolnych.
 Naszą szkołę reprezentowali: Marcelina Rados i  Bartosz Stolski z klasy IV TŻIGD, których zadaniem było rozwiązanie testu zakresu wiedzy o żywieniu i żywności.Uczniowie otrzymali upominki ,dyplom i medal.
                                                                          mgr inż. Ewelina Kępińska -Lipińska