W dniu 4 lutego 2015 roku
uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharze uczestniczyli w Targach Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO.
W tym roku na targach wyznaczono 3 strefy tematyczne:
Strefa Tradycyjnych Smaków Pomorza - gdzie ofertę zaprezentowali lokalni producenci i stowarzyszenia,
Strefa Bezglutenowa - pod patronatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz firmy GLUTENEX Sp. z o.o.
Tutaj zaprezentowane zostały produkty pozbawione glutenu. Gośćmi specjalnymi strefy byli Jola Słoma & Mirek Trymbulak - Atelier Smaku.
Strefa Deserowe Inspiracje - to strefa gdzie swoją ofertę pokazali producenci urządzeń i produktów dla cukierni i lodziarni. Gościem specjalnym był mistrz cukiernictwa Tomasz Deker
W kuchni najważniejsze jest... serce
Ale czym byłaby prawdziwa kuchnia, gdyby nie odpowiednie wyposażenie?
Tu, oprócz serca, potrzeba też kilku sprzętów.
To przede wszystkim: piec konwekcyjno-parowy, trzon kuchenny, lodówka, zamrażarka i pakowaczka próżniowa - tłumaczy Krzysztof Orłowski z GASTRO-TECH.
Organizator: mgr inż. Ewelina Kępińska-Lipińska
Opiekunowie: mgr inż. Emilia Megger,
Gabriela Kuszner - Drobik