PRZEPIS

Doskonała na Wielkanoc chrzanica 

Składniki:

  • Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY (2 kostki)
  • Polska surowa kiełbasa (1 sztuka)
  • Boczek wędzony (100 g)
  • Bekon (50 g)
  • Kwaśna śmietana (0,5 szklanki)
  • Mąka pszenna (1 łyżka czubata)
  • Sól (do smaku)
  • Tarty chrzan (2 łyżki czubate)
  • Pieprz (do smaku

Wykonanie :

  • Bulion przygotuj wg przepisu na opakowaniu i dodaj do niego mięso
  • Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu, wyjmij mięso z wywaru i pokrój w kostkę
  • Śmietanę połącz z mąką i dodaj do zupy. Zagotuj, dodaj chrzan i pokrojone mięso
  • Zupę podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem